Šiuolaikiškose virtuvėse dažniausiai rasite ne įprastą viryklę, o įmontuojamą stiklo keraminę kaitlentę. Montuojami buitinė technika dabar itin populiari, nes stilingai dera virtuvės interjere ir taupo erdvę.

Elektrinės stiklo keraminės kaitlentės pagamintos iš lygios ir labai tvirtos stiklo keramikos. Po paviršiumi slepiasi kaitinimo elementai. Jie gali būti kelių rūšių: tradiciniai, „Hi-Light“ ir kt.  

Tradiciniai kaitinimo elementai – specialios spiralės, įkaistančios tik per 8–12 sek. O „Hi-Light“ tipo kaitvietėse naudojami juostiniai elementai, pagaminti iš lydinio, turinčio aukštą šiluminę varžą. Jie įkaista vos per 3–6 sek.

Apie pasirinkimo galimybes

Stiklo keraminės kaitlentės gali turėti skirtingą skaičių kaitviečių. Jeigu vienu metu gaminate ne daugiau dviejų patiekalų ir norite sutaupyti vietos mažoje virtuvėje, Jus sudomins 2 kaitviečių modeliai. Kaitlentės taip pat gali turėti 3, 4 ir net 5 kaitvietes, kurias dažniausiai renkasi mėgstantys gaminti.

Stilius ir technologijos

Modernios ir stilingos keraminės kaitlentės – tai ne tik jūsų virtuvės puošmena, bet ir sudėtingas, daug naudingų funkcijų turintis prietaisas. Pavyzdžiui:

    Dvigubos ar net trigubos kaitvietės yra pritaikytos bet kokio dydžio indams.
    Likusio karščio indikatoriai įspėja šviesos signalu, kad kaitvietės paviršius dar karštas. Likusį karštį galima išnaudoti praktiškai – išlaikyti maistą šiltą, pabaigti jį gaminti (išjungiant kelioms minutės iki gaminimo pabaigos) ir pan.
    Automatinio išsijungimo funkcija užtikrina, kad kaitvietė išsijungs nustatytu laiku.
    Funkcija „Apsauga nuo vaikų“ neleis atsitiktinai pakeisti kaitlentės nustatymų.
    „Stop&Go“ funkcija pravers tuomet, jeigu reikės trumpam atsitraukti nuo kaitlentės. Pasirinkus šią funkciją kaitvietė išlieka šilta, o vėliau gaminimo procesas bus tęsiamas pagal anksčiau nustatytus parametrus.
    Su laikmačiu niekada nepražiopsosite patiekalo gaminimo pabaigos.

Skamba per gerai, kad būtų tiesa?

Ne viskas taip gražu. Pakalbėkime šiek tiek apie keraminių paviršių trūkumus.

Pasirodo, kad apie 30% energijos tiesiogine prasme patenka į orą, todėl energijos suvartojama daugiau. Todėl, jei nesate pasirengęs permokėti už elektrą, tada ši galimybė Jums netinka, tačiau jei visi minėti privalumai Jums yra svarbūs, tada kaip tik Jums..

Kitas trūkumas yra tas, kad stiklo keramika yra gana problemiška jas valant ir prižiūrint. Tiek dulkės, tiek nešvarumai puikiai matomi ant juodos keramikos, todėl susitaikykite su mintimi, kad Jums teks dažnai valyti paviršių. Bet vis tiek negalima nepastebėti, kad tai yra šiek tiek maloniau nei valyti emalį aplink ketaus viryklės „blynus“!

Įvertinkite tai, kas Jums svarbu, ir išsirinkite Jūsų virtuvei ir Jūsų šeimai tinkamą maisto gaminimo paviršių!