Skirtingi viryklių paviršiai

Patys pigiausi modeliai – su ketaus kaitvietėmis. Nors jos kaista ilgai, bet įkaitęs paviršius ilgai išlieka karštas. Maistas ant tokios viryklės išliks šiltas arba galėsite viryklę išjungti likus kelioms minutėms iki gaminimo pabaigos. Tiesa, šių elektrinių viryklių elektros sąnaudos – pakankamai didelės, todėl geriau investuoti į šiek tiek brangesnius, bet šiuolaikiškesnius modelius.

Elektrinės viryklės su stiklo keraminės kaitlente – praktiškesnis pasirinkimas. Kaitlentės greičiau įkaista, o jas valyti – paprasta.

Patys pažangiausi modeliai – su indukcinėmis kaitlentėmis. Šios viryklės brangesnės, tačiau suvartoja mažiausiai elektros energijos – tai atsiperkanti investicija.

Orkaitės

Nepriklausomai nuo pasirinktos kaitlentės versijos, viryklė nebus viryklė be orkaitės. Elektrinė orkaitė su konvekcija, griliu, iešmais ir galimybe gaminti „garuose“ padės pagaminti net drąsiausius receptus.

Atkreipkite dėmesį į buvimą orkaitėje: pagrindinės temperatūros zondą *, kad nustatytumėte išorinę ir vidinę indo temperatūrą, ir laikmatį *, kuris laiku informuos, kad pyragas yra paruoštas ir laikas išjungti orkaitę, arba kai kuriuose modeliuose, automatiškai jį išjungs.

Matmenys ir dizainas

Kitas svarbus dalykas renkantis elektrinę viryklę yra jos matmenys ir dizainas, nes tiek paviršius, tiek orkaitė pagal savo tūrį ir dydį turėtų tenkinti ne tik kulinarinius poreikius, bet ir džiuginti Jūsų akį, efektyviai derėdami prie bendro virtuvės stiliaus.

Klasikinėms virtuvėms tinka dujinės, elektrinės arba keramikinės viriklės, kurių matmenys 85x50x60 cm, su balta arba pilka emalio danga.

Ir šiuolaikiniame interjere nėra nieko geresnio už keraminę plokštę su ekranu, kuriame sukasi rankenėles, šiek tiek paspaudus, galima „paskandinti“ valdymo skydelyje. Be to, kaitlentė yra apsaugota nuo netyčinio programos pakeitimo ar išjungimo, todėl Jums nereikės jaudintis, kad sriuba bus nepakankamai paruošta,o smalsūs mažieji nusidegins.

Atkreipkite dėmesį, kad, nepaisant to, kad stiklo keramiką lengviau prižiūrėti ir valyti nei elektrinę ar, be to, dujinę viryklę, reikia naudoti indus su visiškai plokščiu dugnu.