RDE.LT dovana! Naujienos Prekių pristatymas Mokėjimo būdai Naudinga informacija Kontaktai
|
Skype chat
|
|
Prekių išdavimo vietos
Kalvarijų g. 140, LT-08209, Vilnius
Savanorių pr.346 (PC SAVAS), LT-49428, Kaunas


Naudinga informacija Kaip išsirinkti? Kaip išsirinkti daugiafunkcį puodą?
Kaip išsirinkti daugiafunkcį puodą?

Bet kokie patiekalai paruošti daugiafunkciame puode bus skanūs netgi įnoringiausiems virtuvės kritikams, o sudėtingiausi receptai su daugiafunkciu puodu taps įgyvendinami netgi nepatyrusiems virėjams. Vienas įrenginys lengvai pakeičia visą eilę buitinės technikos įrenginių, taupo Jūsų laiką ir tenkina bet kuriuos Jūsų kulinarinius kaprizus. Jūs galite pasirinkti receptą, sudėti ingredientus į puodą ir užsiimti savais reikalais, kadangi daugiafunkcis puodas pats pagamins, išsijungs ir palaikys maistą šiltą iki Jums ateinant.

Tūris ir galingumas

Daugiafunkcio puodo pasirinkimas priklauso nuo to, kaip dažnai ir keliems žmonėms Jūs gaminate.

Jeigu Jūsų šeima didelė (4 asmenys ir daugiau), tai Jums rekomenduojame rinktis daugiafunkcį puodą, kurio tūris ne mažesnis nei 6 l, o galingumas didesnis nei 860 W.

3-4 asmenų šeimai tiks įrenginys, kurio galingumas 700-860 W, o tūris 4-5 l.

Vienam asmeniui arba porai, siūlome rinktis daugiafunkcį puodą, kurio tūris iki 4 l, o galingumas iki 860 W.

Atminkite, kuo didesnis prietaiso galingumas, tuo greičiau bus gaminamas patiekalas, tačiau bus suvartojama daugiau elektros energijos gaminimui.

Indo medžiaga ir danga

Sunku pasakyti, koks daugiafunkcis puodo indas geresnis – su tefloninie ar keramine danga. Kiekviena šių dangų turi savų pliusų ir minusų. Pavyzdžiui, tefloninė apsauganti nuo pridegimo danga – atspari dideliam karščiui, tarnaus iki 3 metų, ir tokį indą galima plauti indų plovimo mašinoje. Reikia būti atidiems, nes tokią dangą lengva subraižyti, naudojant daugiafunkciams puodams neskirtus virtuvės reikmenis.

Atkreipkite dėmesį, kad daugiafunkcio puodo komplekte yra laikiklis indui, kuris padės Jums saugiai ištraukti indą iš įrenginio.

Pagrindinės gaminimo programos

Daugiafunkciai puodai gali turėti nuo 6 iki 60 gaminimo programų, iš kurių 6 – bazinės ir jas turi visi daugiafunkciai puodai:

  • Programa „Pieniška košė“ – gaminti košę iš visų rūšių kruopų su pienu;
  • Programa „Grikiai“ tinka visų kruopų ir ankštinių daržovių virimui;
  • Daugiafunkcio puodo programa „Garų puodas“ pagamins bet kokius dietinius patiekalus iš mėsos, žuvies, daržovių ir kruopų, kurie yra tokie naudingi sveikatai;
  • Daugiafunkciu puodu galima gaminti ir sriubas, specialiu režimu pagaminsite sotų sultinį, tirštą sriubą ar šiupininę. Daugiafunkciu puodu taip pat galima išsivirti kompotą ar kisielių;
  • Daugiafunkcio puodo programa „Troškinimas“ – tikras atradimas, kurio pagalba daugiafunkciame puode pasigaminsite bet kokio sudėtingumo ir įvairiems skoniams tinkančius patiekalus;
  • Pagaminti žuvį arba mėsą daugiafunkciame puode lengva ir paprasta su programa „Kepimas“.
Funkcionalumas

Be pagrindinių daugiafunkcio puodo darbo režimų, bus naudingas režimas „Multivirėjas“, kuris leis Jums, automatiškai nustačius pagaminimo laiką ir temperatūrą, pagaminti Jūsų firminį patiekalą.

O 3D šildymas daugiafunkciame puode automatiškai sukontroliuos produktų šiluminį apdorojimą iš visų pusių, kas taip pat leis išsaugoti jų vitaminus ir mikroelementus.

Jeigu Jūs negalite skirti daug laiko maisto gaminimui – rinkitės daugiafunkcį puodą su funkcija „Atidėtas startas“.

Tokia programa leis atidėti gaminimo procesą iki Jums tinkamo laiko, pavyzdžiui, ryte įkrovę į daugiafunkcį puodą mėsą, ryžius ir daržoves, vakare vakarienei gausite skanų ir aromatingą plovą, kuris neatvės, „Autopašildymo“ dėka.

O įmontuotas daugiafunkciame puode laikamtis, neatitraukdamas Jūsų nuo kitų reikalų, visada patars Jums, pagamintas patiekalas ar ne.

Medžiagos ir dizainas
Viena iš svarbiausių savybių, į kurias reikia atkreipti dėmesį, renkantis daugiafunkcį elektrinį puodą yra medžiagos iš kurių pagamintas puodas ir jo dizainas. Dėl dizaino – viskas paprasta, kiekvienas turime savitą skonį, savus pageidavimus, virtuvės interjerą. Daugiafunkcio elektrinio puodo forma gali būti įvairi: nuo įprastos apvalios, kaip klasikinių virtuvės puodų, iki futuristinės ir akį patraukiančios bei išsiskiriančios iš virtuvės interjero. Puodų spalvų gama yra pati įvairiausia. Dažniausiai gamintojai daugiafunkcių elektrinių puodų modelius gamina kelių klasikinių spalvų: juodos, baltos, raudonos.
Atskirai reikia pakalbėti apie medžiagas iš kurių pagamintas daugiafunkcis elektrinis puodas. Yra 3 populiariausi medžiagų tipai iš kurių gaminami daugiafunkciai elektriniai puodai: nerūdijantis plienas, nerūdijančio plieno ir plastiko derinys, plastikas. Labiausiai paplitęs yra medžiagų derinys, kai pagrindinė puodo dalis pagaminta iš nerūdijančio plieno, o kitos detalės, tokios kaip viršutinis dangtis, rankena ir valdymo blokas – iš plastiko. 
Apibendrinimas

Daugiafunkcio elektrinio puodo kainą įtakojančius veiksnius jau paminėjome, tai: medžiagos, iš kurių pagamintas puodas, indo medžiaga (teflonas, keramika ar metalas), galingumas, programų skaičius, talpa.

Nedidelių ir paprastų daugiafunkcių elektrinių puodų kainos svyruoja nuo 40 iki 60 eurų. Už šią pinigų sumą Jūs galite įsigyti nelabai galingą daugiafunkcį elektrinį puodą, kurio galingumas 500–600 W, o jo talpa iki 3 litrų. Šis įrenginys patenkins visus pagrindinius Jūsų poreikius.

Už pažangesnius modelius Jūs sumokėsite nuo 70 iki 140 eurų. Šie daugiafunkciai elektriniai puodai bus galingesni (nuo 800 W) ir didesnės talpos (5 litrų). Šių įrenginių dizainas ir pagaminimo kokybė, žinoma, bus geresni, o sumontuotos elektroninės sistemos – „gudresnės“.

Receptas Nr. 1: Apkepėlė daugiafunkciame elektriniame puode

Reikės šių ingredientų:

  • 4 vnt. kiaušinių,
  • ¾ stiklinės cukraus,
  • 0,5 kg varškės,
  • 1 stiklinės kefyro,
  • 0,5 stiklinės manų,
  • 1 arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus,
  • 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių,
  • Žiupsnelio druskos,
  • Pagal norą, razinų, cukruotų vaisių, džiovintų vaisių.


Gaminimo eiga:

  1. Ištepkite daugiafunkcio elektrinio puodo indą sviestu arba margarinu.
  2. Išplakite kiaušinius iki sodrus masės būsenos.
  3. Įdėkite cukraus ir vėl išplakite.
  4. Toliau iš eilės dėkite varškę, kefyrą, kepimo miltelius, manus, vanilę, razinas, cukruotus vaisius, druską. Sumaišykite.
  5. Sukraukite tešlą į daugiafunkcį puodą ir kepkite 45 minutes.

Pasigamins skani ir labai švelni užkepėlė visai šeimai.

Receptas Nr. 2: Mėsa su daržovėmis

Reikės šių ingredientų:

  • ~500 g kiaulienos,
  • 3 bulvių,
  • 150–200 g. kopūstų,
  • Šampinjonų,
  • 2 šaukštų augalinio aliejaus,
  • 1 šaukšto pomidorų pastos,
  • Svogūno,
  • 2 arbatinių šaukštų grietinėlės,
  • Druskos ir cukraus pagal skonį.

 Gaminimo eiga:

  1. Supjaustykite mėsą nedidelėmis juostelėmis. Mėsa galima ir išmušti, kad ji būtų minkštesnė.
  2. Į daugiafunkcio elektrinio puodo indą įpilkite aliejaus ir sukraukite mėsa bei svogūnus, pasūdykite ir įdėkite pipirų pagal skonį. Toliau gaminame apskrudinimo („обжаривание“) režimu 20 minučių.
  3. Per tą laiką paruoškite kitas daržoves, kurias įdėkite į indą po 20 minučių.
  4. Daugiafunkcį elektrinį puodą perjunkite į troškinimo („тушение“) režimą ir troškinkite 1 valandą.
  5. Po valandos įdėkite grietinėlės, pomidorų pastos ir troškinkite, kol patiekalas bus paruoštas.

Gero apetito!

Peržiūrėti visą daugiafunkcių puodų asortimentą internetinėje parduotuvėje RDE.LT galite paspaudę šią nuorodą.

 
 
Palyginimui įkelta 0 prekių
Palyginti pasirinktas
Išvalyti
Prekių pristatymas | Apmokėjimo būdai | Kur galima atsiimti prekes